De kettingbladen van Shimano

Kettingbladen Shimano

Elke fiets heeft natuurlijk een kettingblad erop liggen. Zonder dit kun je namelijk niet fietsen, maar wat is een kettingblad precies? Je kunt natuurlijk invullen dat het in de buurt van de ketting zal liggen maar wat precies. De tandwielen misschien? Of een dienblad waar je de fietsketting op kunt bewaren? Het is het voorste gedeelte van de ketting waar de trappers ook zitten. Het eerste tandwiel dus eigenlijk. Een kettingblad zorgt er dus voor dat het ronddraaien van de trappers er voor zorgen dat de ketting ook gaat bewegen. Op deze manier kun je dus gaan fietsen. Er zijn vele soorten kettingbladen maar een van de grote merken zijn de kettingbladen Shimano.

Kettingbladen Shimano

Wat is Shimano?

Je kunt niet alleen kettingbladen Shimano halen, ze hebben namelijk veel meer dan dat. Ze hebben eigenlijk alle onderdelen wel die bij een fiets komen kijken. Bovendien zijn ze ook van hoge kwaliteit dus weet je zeker dat je er een poos mee vooruit kunt. Dit is wanneer je er normaal mee omgaat natuurlijk. Als je er allemaal dingen mee gaat doen die niet bedoeld zijn dan zul je natuurlijk merken dat het product sneller kapot zal gaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen dus daarom is het belangrijk dat wanneer je iets gaat vervangen dat je de juiste gereedschap gebruikt. Zo weet je zeker dat je het goed doet en loop je ook minder risico om schade aan te richten aan de fiets of aan het onderdeel.

Een kettingblad sleutel

Wanneer je de kettingbladen van Shimano wilt monteren op je fiets moet je hiervoor wel het juiste gereedschap hebben. Heb je dit niet kun je dus per ongeluk schade aanrichten aan je fiets. Dat is natuurlijk zonde van de fiets en wil je het liefst voorkomen. Maak daarom gebruik van een kettingblad sleutel. Dan weet je zeker dat het op de goede manier gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *