Aanhanger rijbewijs halen

Rijexamen

Wil jij je aanhanger rijbewijs halen? Goede beslissing want dit rijbewijs kun je voor veel dingen goed gebruiken. Met een caravan op vakantie? Met een zware aanhanger rijden? Dan heb je het rijbewijs BE nodig. Ook bedrijven vragen steeds vaker het BE rijbewijs, zeker in de logistieke sector maar ook bijvoorbeeld in de evenementenbouw komt dit rijbewijs goed van pas. Dan heb je met dit rijbewijs dus net een streepje voor.

Aanhanger rijbewijs halen

Wanneer moet je een aanhanger rijbewijs halen?

Je hebt het BE rijbewijs nodig wanneer je wilt rijden met een aanhanger van meer dan 750 kilo. Dit is inclusief het laadvermogen. Ook als de combinatie van aanhanger en auto meer dan 3500 kilo is dan heb je dit rijbewijs nodig. Voor lichtere aanhangers en combinaties heb je genoeg aan je rijbewijs B, dus je gewone autorijbewijs. Voor een beetje een flinke aanhanger of caravan moet je dus eerst je aanhanger rijbewijs halen.

Verkeersschool Wesseldijk

Keuze voor een rijschool

Als je dit rijbewijs wilt halen is het goed om even rond te kijken wat de beste rijschool is. Het beste kies je voor een ANWB erkende rijschool. Dan weet je zeker dat je de beste kwaliteit voor een scherpe prijs krijgt. Ook goed om te bekijken zijn de verschillende lespakketten. Zo heb je dagopleidingen waarin je in een dag alles leert over rijden met een aanhanger. Je sluit de dag af met het examen. Dit is een hele snelle manier om je aanhanger rijbewijs te halen maar dat vereist ook wel wat voorkennis. Als je echt nog nooit met een aanhanger hebt gereden, kun je wellicht beter kiezen voor een rijopleiding van meerdere dagen of losse rijlessen zodat er meer tijd is om te oefenen. Het duurt dan misschien iets langer maar het is ook zonde als het niet lukt in een dag en je zakt voor je examen.